Content
Texte

De geschiedenis van de club begint in Méan, in het jaar 1993 met de oprichting van een coöperatieve vereniging, de Five Nations Country Club SCOO. Deze beheerde de golfbaan die in 1990 werd gecreëerd door de architect en professionele speler Gary Player.

In 1996, na het faillissement van deze onderneming, werd het beheer van de site overgenomen door een groep Duitse investeerders die de New Five Nations AG en SPRL Five Nations Golf Club vormden.

In oktober 2002 gebeurt een nieuwe wisseling van management: SPRL Bervi Leisure Belgium verkrijgt een commerciële huurovereenkomst die betrekking heeft op de baan en de kasteelhoeve en tekent een contract met de ASBL van de leden.

Vijf jaar later worden de aandelen van New Five Nations AG overgenomen door andere Nederlandse investeerders die van de boerderij een hotel en restaurant maken.
In 2011 werd de vzw Golf Club de Méan opgericht, die nu het sportmanagement van de vereniging zal verzorgen.

In oktober 2014 wordt de golf failliet verklaard en in februari 2015 neemt het bedrijf Blue Green, al eigenaar van de Golf de Durbuy, de golf over. Vanaf dit moment komt de geschiedenis van beide clubs samen.

De Durbuy-baan werd in 1991 ontworpen door architect Fred Hawtree en is de enige 18-holes baan in de provincie Luxemburg.
The Little Wonder, de groep van Bart Maerten en Marc Coucke, kocht de sites van Méan en Durbuy en richtte in 2019 de Five Nations Durbuy Golf Club op.